Taxatie

Een taxatie is een waardebepaling van een woning door een taxateur. Hij of zij bezoekt en inspecteert de woning. Een taxatie wordt veel gebruikt bij de aanvraag van hypotheken. 

Waardebepaling of taxatie

Taxatie en waardebepaling zijn beide termen die worden gebruikt om de waarde van een object of eigendom te bepalen. In dit geval, jouw woning. De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er zijn belangrijke verschillen.

Een taxatie laat je uitvoeren om de waarde van een woning te bepalen voor fiscale doeleinden, zoals de aanvraag van een hypotheek. De taxateur bepaalt de waarde op basis van wettelijke richtlijnen en regelgeving. Daarna wordt het rapport gecontroleerd door het NWWI. Aan een taxatie zitten dan ook kosten verbonden.

Een waardebepaling laat je uitvoeren om de marktwaarde van een woning te bepalen. Zo krijg je een goede inschatting van o.a. de vraagprijs. Het is hierbij belangrijk dat je een lokale makelaar inschakelt die de omgeving goed kent. In de omgeving van de Stellingwerven, bepaal ik gratis en vrijblijvend de waarde van jouw woning.

Wat heb jij nodig?

Makelaar Marco van Galen

Taxatie laten uitvoeren

Ik help je graag bij je nodige taxatie. Een taxatie laat je bij voorkeur uitvoeren door een taxateur die de omgeving goed kent. Daarom werk ik samen met een aantal vaste, lokale, betrouwbare en onafhankelijke taxateurs. 

Je kunt taxatierapporten laten maken voor bijvoorbeeld:

  • Het aanvragen of oversluiten van een (NHG) hypotheek.
  • Het aanvragen van een lening voor een verbouwing aan jouw huis.
  • Bij grote gebeurtenissen in je leven, zoals scheiding of overlijden.
 
Alle taxaties worden gevalideerd door het NWWI, waardoor je zeker weet dat de taxatie eerlijk, kundig en betrouwbaar is verlopen.

Neem gerust contact op als je een taxatie wilt laten uitvoeren. Ik informeer je kosteloos over het traject.

  • Steggerda
  • Heerenveen
  • Appelscha
  • Oosterwolde
  • Haulerwijk

Of maak direct een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking bij jou thuis!